عملکرد دکتر قسیم عثمانی

گفته ها و ناگفته ها از عملکرد دکتر قسیم عثمانی

در گفتگویی اختصاصی با خبرنگاران کوشا

نماینده محترم مردم شریف شهرستان بوکان در مجلس شورای اسلامی آقای دکتر عثمانی از اینکه دعوت مارا پذیرفتید سپاسگذاریم:

آقای دکتر عثمانی به عنوان کلام اول لطفاً مختصری از دستاوردهای حضورتان در مجلس شورای اسلامی را بیان بفرمایید.اجازه دهید قبل از هرچیز سلام وعرض ادب داشته باشم خدمت مردم فهیم شهرستان بوکان که امانت وکالت خود را در این دوره از مجلس شورای اسلامی به بنده سپردند. امیدوارم که امانت دار خوبی برای مردم لایق دیارمان بوده باشم و همچنین تشکر کنم از حضور شما سرورانی که در عرصه اطلاع رسانی به این مردم شایسته با تمام مشکلات و کمبودهایی که دارید، دلسوزانه تلاش می کنید که این امر مهم و  ضروری، قابل تقدیر است.


گفته ها و ناگفته ها از عملکرد دکتر قسیم عثمانی

در گفتگویی اختصاصی با خبرنگاران کوشا

نماینده محترم مردم شریف شهرستان بوکان در مجلس شورای اسلامی آقای دکتر عثمانی از اینکه دعوت مارا پذیرفتید سپاسگذاریم:

آقای دکتر عثمانی به عنوان کلام اول لطفاً مختصری از دستاوردهای حضورتان در مجلس شورای اسلامی را بیان بفرمایید.اجازه دهید قبل از هرچیز سلام وعرض ادب داشته باشم خدمت مردم فهیم شهرستان بوکان که امانت وکالت خود را در این دوره از مجلس شورای اسلامی به بنده سپردند. امیدوارم که امانت دار خوبی برای مردم لایق دیارمان بوده باشم و همچنین تشکر کنم از حضور شما سرورانی که در عرصه اطلاع رسانی به این مردم شایسته با تمام مشکلات و کمبودهایی که دارید، دلسوزانه تلاش می کنید که این امر مهم و  ضروری، قابل تقدیر است.

در ابتدا بنده دستاوردهای خویش را در این مدت به دو بخش مجزا تقسیم نموده و خدمتتان بیان خواهم نمود.

بخش اول: دستاوردهایی که باعث ارتقای جایگاه شهرستان بوکان در کشور شده بطوری که هیچ منصفی آن را انکار نمی کند.

در این خصوص با حضور این خدمت گذار مردم در مجلس شورای اسلامی پس از سالیان سال صدای شهرستان بوکان از تریبون مجلس به کرّات شنیده شد و بنده بیش از 80 بار به عناوین مختلفی چون موافق، مخالف و پیشنهاد دهنده با ادبیاتی کارشناسانه در خصوص مسایل مختلف منطقه ای و کشوری و با تذکرات فراوان (بیش از یکصد بار) به رئیس جمهور و وزرای کابینه صدای مردم بوکان را به گوش مسؤلین رسانیده و درخواستهای قانونی مردم را از آنان مطالبه نموده ام واین در حالیست که در هفت دوره مجلس هیچگاه مردم فهیم بوکان شاهد بیان نظر نماینده شهرستان از تریبون مجلس به عنوان مخالف یا موافق نبودند.

امروز نماینده بوکان پیشنهاداتی در مجلس مطرح میکند که هم پوشش ملی دارند و هم منطقه ای و هم شهرستان خود را شامل می شود. اجازه دهید در این خصوص یکی دومثال ساده خدمتتان عرض نمایم با پیشنهاد اینجانب به هر قبض گاز مبلغ 20 ریال اضافه گردید و درقبال آن تمامی مشترکین در برابر حوادث ناشی از گاز تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند ویا با اضافه نمودن تنها 50 ریال به قبض  گاز مشترکین  و تجمیع آن جهت صرف امر گازرسانی به روستهای مناطق محروم، بزودی شاهد جهشی در امر گازرسانی به این مناطق بویژه روستاهای منطقه خواهیم بود ویا اینکه پس از سالها با استفاده از تخصص نماینده بوکان بود که رابطه مالی وزارت نفت و دولت تنظیم گردید و در کمیسیون تلفیق که تنها دو یا سه نماینده از غرب کشور درآن حضوردارند به تصویب رسیده و به این غائله فراگیر خاتمه داده شد وموارد دیگری از این قبیل که مجالی برای بیان آن نیست.

برای اولین بار امروز نماینده مردم بوکان به عنوان عضو کمیسیون برنامه و بودجه وانتخاب شده و برای اولین بار نماینده بوکان عضو کمیسیون تلفیق و نیز عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بوده و حضوری فعال و کارشناسانه دارد.

در شورای برنامه ریزی و توسعه استان آذربایجان غربی که بودجه استان توزیع می گردد وسهم شهرستانها از بودجه استانی در این شورا تعیین می گردد، دو نماینده استان ناظر هستند که یکی از این دو نماینده، نماینده مردم بوکان است که در هفت دوره نمایندگی مجلس این اتفاق نیفتاده بود.

امروز نماینده مردم بوکان ناظر درشورای رقابت اقتصادی، ناظر در شورای بیمه خدمات درمانی کشور، مسؤل حسابرسی دیوان محاسبات از سوی کمیسیون برنامه وبودجه، رئیس فراکسیون نمایندگان کُرد و عضوشورای پژوهشی مرکز پژوهشهای مجلس و عضوشورای پژوهشی مرکز مطالعات سازمان امور مالیاتی کشور میباشد.

امروز برای نخستین بار به نمایندگی از مردم شایسته بوکان در رسانه های جمعی وشبکه های مختلف درون مرزی و برون مرزی با زبانی تحلیلی وکارشناسانه در مورد مسایل کلان ملی اظهار نظر می شود واگر درگذشته بدنبال این بودیم که در شبکه استانی چند دقیقه ای صحبت کنیم امروز خبرگزاریها و رسانه های مختلف داخلی وخارجی به دنبال این هستند تا چند دقیقه ای با آنها مصاحبه نماییم و از این طریق توانسته ایم تا بوکان به عنوان یک شهر فرهنگی و شهر فرهیختگان معرفی نماییم.

امروز شیوه نمایندگی را تغییر داده ایم و مردم بوکان و حومه  از منتخب خود دیگر انتظار ندارند که در مراسم ختم وامثال آن حضور یابد بلکه انتظار دارند تا خواسته هایشان با صدایی رسا از تریبون های مختلف به گوش مسؤلین رسیده و نماینده آنها با حضور فعال خود در مجلس وکمیسیون مربوطه حقوقشان را مطالبه نماید و از پر کردن وقت خود با کارهای  هچون عزل ونصب های مکررو مسایل حاشیه ای بپرهیزد.

ناگفته نماند که اگر امروز بنده می توانم با حضور مکرر در برنامه های زنده و پرمخاطب صدا و سیما در مورد مسایل مختلف صحبت نمایم در سایه اعتمادی است که مردم به این حقیر کرده اند و همه ی این امور ناشی از عزم راسخ مردم در انتخابی آگاهانه بوده است.بخش دوم: جذب اعتبارات و انجام فعالیتهای عمرانی در حوزه های مختلف

جذب اعتبارات ملی برای شهرستان بوکان طی مدتی که بنده به عنوان نماینده مردم فهیم بوکان و حومه در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات حضور داشته ام( هرچند بوجه سال 87 در سال قبل از آن یعنی سال 86 تصویب شده بود) بیشتر از کل بودجه هایی است که در سطح ملی طی 28 سال گذشته به بوکان اختصاص داده شده بود وبا این کار توانستیم ناباوری مردم به نماینده را به باور تبدیل نماییم و صداقت را به مردم برسانیم به صورتی که مردم مطمئن شوند که منتخبشان بر خلاف منافع آنها عمل نخواهد کرد و منافعشان را نادیده نخواهد گرفت.

اصلاح و عملی نموده پروژه های نیمه تمام و انجام نشده قبلی، یکی دیگر از دستاوردهای این خدمتگذار مردم است، بطور مثال ما اسماً پروژه سد سیمینه را شروع شده می دیدیم ولی بعلت اینکه مراحل قانونی نهایی شدن و عملی شدن پروژه طی نشده بود جز یک نام تصنعی از این سد چیز دیگری وجود نداشت ولی امروز می بینیم که در این فاصله اندک مراحل قانونی این سد به اتمام رسید و ساخت کانال انحرافی آن با بیش از 10 میلیارد تومان اعتبار خاتمه یافته و مقدمات تعیین پیمانکار برای ساخت بدنه سد به پایان رسیده و این سد از زبان استاندار یکی از 5 طرح شاخص استان نام برده شده است؛ هرچند در گذشته این سد صرفاً ابزار تبلیغی بسیاری از افراد بود خوشحالم که دردوران انتخابات هرگز از این سد نامی نبردم و در این خصوص وعده ای ندادم.

واگر بخواهیم وارد جزئیات شویم و به‌عنوان دستاورد از آنها سخن برانیم باید ساعت فراوانی را به بیان این موضوعات اختصاص دهیم . برای مثال در حوزه دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی که قبل از نمایندگی اینجانب صرفاً در مقطع کاردانی دانشجو پذیرفته می‌شد با پیگیری‌های بنده 15 رشته کارشناسی برای این دانشگاه به تصویب رسید که در 12 رشته آن امروز دانشجو جذب گردیده و تعداد دانشجویان ما به تبع آن افزایش یافته و این رشته‌ها در این فاصله 5 برابر شده است واین مرکز دانشگاهی به واحد تبدیل شده است.

در دانشگاه پیام نور ضمن توسعه رشته‌ها از لحاظ فیزیکی فاز دوم دانشگاه به اتمام رسیده و برای دیوارکشی و محوطه‌سازی آن نیز بودجه لازم اخذ گردیده که بخشی از این امورات اجرایی و بخش دیگر آن در 3 ماه اول سال 90 عملی خواهد شد. یکی دیگر از پیگیری‌ها یی که خوشبختانه به نتیجه رسیدو می‌توان امروز به‌عنوان دستاورد از آن نام برد دانشگاه علمی‌کاربردی می‌باشد که درحال حاضر بیش از 800 نفر دانشجو دارد و هم‌اکنون نیز پیگیر اختصاص زمین جهت احداث ساختمان و سایت مرکزی این دانشگاه می‌باشیم.

یکی دیگر از این اقدامات اخذ موافقت اصولی برای تأسیس مرکز آموزش عالی بوکان به عنوان زیرمجموعه دانشگاه سراسری بوده که در سفر سوم ریاست جمهوری تأیید و نهایی شد. در حوزه راه روستایی قبل از حضور بنده تنها 190 کیلومتر از 650 کیلومتر راه روستایی شهرستان آسفالته بوده ولی در طی این دوسال‌و نیم حضور بنده در مجلس شورای اسلامی، 110 کیلومتر راه روستایی آسفالت شده یعنی به‌اندازه 60درصد از 28سال قبل از بنده.

احداث پل‌های  روستایی یکی دیگر از دستاوردهای این دوران می‌باشد که می‌توان به جامه‌عمل پوشاندن به آرزوی دیرینه ایل گورک و منطقه سیمینه در این خصوص اشاره نمود و همچنین می‌توان به پل‌های روستایی ملالر با اعتبار 7/14 میلیارد ریال و همچنین پل روستایی زاوه‌کوه و چندین روستای دیگر واخذ اعتبار تکمیلی ÷ل روستای ساریقامیش که به همت خانواده یکی از خیرین این روستا احداث شده بود اشاره نمود.

در حوزه  ورزشی، ورزشگاه کارگران امیر آباد که حدود 14سال بود پروژه احداث آن راکد مانده بود در دوره نمایندگی اینجانب با جذب اعتبار ویژه سالن ورزشی آن به بهره‌برداری رسیده و در سال آینده به امید خداوند زمین و پیست باز آن نیز آماده خواهد شد.

همچنین احداث ورزشگاه  5 هزار نفری بوکان پس از کش‌و قوس‌های فراوان به مرحله اجرایی رسانده شد و درحال حاضر در ضلع شرقی بوکان (÷شت مجتمع ادارات) در حال ساخت می‌باشد. جذب اعتبار برای ساخت خوابگاه ورزشکاران که به یک آرزوی دست ‌نیافتنی برای جامعه ورزش حرفه‌ای و قهرمانی بوکان  مبدل گردیده بود نیز صورت گرفته و تا پایان تیرماه سال آینده انشا ا... به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین می‌توان به جذب اعتبار برای ساخت و دیوارکشی رخت‌کن میدان معروف به هما (پشت کشتارگاه)اشاره نمود که درسال آینده صورت خواهد گرفت.

یکی دیگر از اقدامات و دستاوردهای بنده برای ورزش بوکان جذب اعتبار جهت زنده‌کردن فوتبال بوکان و ساماندهی و ایجاد باشگاه ورزشی فوتبال در سطح تیم سردار با این نام و یا نام دیگری‌است که انشاءالله در آینده‌ای نزدیک  اتفاق خواهد افتاد.

در حوزه عمران شهری چندین دستگاه ماشین‌آلات و نیز اعتبارات خاصی جهت پوشش کانال علی‌آباد و نیز خیابان   30 متری اسلام آباد اخذ گردیده که می‌توان بدان‌ها اشاره نمود. در حوزه فاضلاب شهری در سال جاری بیش از 2 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه سیستم فاضلاب شهری به مناطق کل‌تپه که سابقه سکونت 70 ساله دارد ولی از سیستم فاضلاب محروم بود اخذ و دریافت شد که به حمدالله این طرح به اتمام رسیده همچنین جذب اعتبار برای اتصال منطقه پایینی امیرآباد و نیز منطقه مسجد خلفای راشدین به سیستم فاضلاب شهری اخذ گردیده و امید بر این است که با صرف  این اعتبارات  و اجرایی‌شدن این طرح‌ها و اخد اعتبارات تکمیلی در بودجه 90 ، بوکان اولین شهرستانی باشد که از لحاظ وسعت پوشش سیستم فاضلاب شهری کامل می گردد.

در حوزه طرح‌ هادی روستایی علاوه بر اعتبارات استانی یک میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های هادی روستایی دریافت و در دو بخش مرکزی و سیمینه هزینه شده است.

در حوزه گاز شهری مناطق عمده‌ای از امیرآباد و اسلام آباد و شهرک امام و نیز شهر سیمینه که فاقد سیستم گازرسانی بودند،گازرسانی صورت گرفته و22 روستای این شهرستان در مرحله طراحی و اجرای گازرسانی قرار گرفته‌اند که مقدار قابل توجهی از این طرح‌ها به اتمام رسیده‌اند و مردم این مناطق از نعمت گاز بهره‌مند شده‌اند،‌در حالی که در دوره‌های قبلی به جای رسیدگی به گازرسانی روستایی ایستگاههای (CNG cng ) به نام افراد خاص برای شهرستان اخذ شده بود. هر چند وجود ایستگاههای (CN  cng)‌بر ای شهرستان از ضروریات است اما نکته قابل توجه این‌است که این مجوزها چگونه و به چه قیمتی اخذ گردیده اند. در حوزه عمران شهری پروژه احداث کنارگذر بوکان( کمربندی) با اعتباری معادل 6/11میلیارد تومان طی قراردادی 30 ماهه با حضور معاون وزیر راه شروع شده است. که طول این کنارگذر 6/15 کیلومتر می‌باشد و می‌توان در شکل‌گیری فضای شهری به صورت بالقوه‌ای مفید فایده واقع شود و ازآلودگی صوتی حوادث متعددی که در کمربندی فعلی رخ می‌دهد جلوگیری نماید.

در حوزه بهداشت سؤال بنده از وزیر محترم بهداشت منجر به اجرایی‌شدن طرح توسعه بیمارستان بوکان گردید که از 96 تخت به 200 تخت اسمی و 240 تخت واقعی منجر شدکه اکنون در حال اجراست . شایان ذکر است اعتبار اولیه برای اجرای طرح توسعه بیمارستان شهید دکتر قلی‌پور بوکان سه میلیارد تومان تعیین شده است و در فصل کاری جدید عملیات آن استمرار می‌یابد و برای سال آینده نیز حداقل سه میلیارد اعتبار دیگر برای آن پیش‌بینی شده است.

یکی از نواقص بیمارستان بوکان فقدان سی‌تی‌اسکن بود که توانستیم آن را دربیمارستان بوکان مستقر نماییم که آخرین مدل سی‌تی‌اسکن و از نوع اسپیرال می باشد. بدینوسیله از مراجعات مردم بوکان به شهرهای همجوار برای این موضوع جلوگیری نموده و وجود آن باعث کاهش خطرات جانی مردم گردیده است.

احداث ساختمان دیالیز بوکان که با مشارکت‌های مردمی و نوع دوست شروع شده یکی دیگر از دستاوردهای دوران خدمت بنده می‌باشد که اعتبارات مکفی برای تکمیل آن دریافت شده است و در سال 90 به بهره‌برداری خواهد رسید.

در حوزه مسکن مهر، با حضور وزیر محترم مسکن یک میلیاردو دویست میلیون تومان کمک بلاعوض جهت اجرای زیرساخت‌های مسکن بوکان که برای 1540 خانواده در حال ساخت است، اخذ گردیده و در سفر ایشان به بوکان با تقاضای اینجانب مبنی بر واگذاری زمین‌های اطراف شهر جهت ایجاد فضای سبز و جبران این خلاء‌موافقت گردید. بنده در برنامه خود اشاره نموده بودم که اطراف شهر بوکان به‌نام اینکه طرح در آن اجرا می‌شود زمین‌های آن در حال تکه‌تکه‌شدن است و هدف اصلی از این کار بهره‌مندی از افزایش قیمت زمین در آینده است. وزیر محترم اجازه دادند که فضای 1220 هکتاری اطراف شهر برای ایجاد فضای سبز در اختیار شهرداری قرار گیرد ولی مالکیت آن برای وزارت مسکن محفوظ بماند. هرچند خدمت به خلق  به‌خودی‌خود افتخار بزرگی است که نصیب هرکسی نمی‌شود و شخص انجام‌دهنده در وهله‌ی بعدی اهمیت قرار دارد اما گله‌مندی خویش را از بعضی دوستان ابراز می‌دارم که خود برچندوچون امر وقوف دارند و میدانند از روز اول این ایده از جانب بنده پیشنهاد و پیگیری و به نتیجه‌رسید اما مسئله این‌است که بعضی‌ها که از این تقاضا و عمل ناخرسندو ناراحت بودند بعدها در سطح شهر از کسان دیگری بابت این کار تقدیر نمودند. یکی دیگر از دستاوردهای مهم و قابل توجه بنده در برهه‌ی خدمت‌گذاری به مردم اثبات این امر بود که نظام و حاکمیت به هیچ‌وجه تبعیضی میان مناطق مختلف قائل نیست و به‌حق نظام درپی اجرای عدالت در قالب اصول مترقی قانون اساسی است و اگر امروز می‌بینیم ازمبلغ 7 میلیارد تومان بودجه اصلاحی که به استان آذربایجان‌غربی اختصاص داده شده است و از این مبلغ حدود 4 میلیاردتومان آن به بوکان اختصاص داده می‌شود و 3 میلیارد بقیه بین سایر شهرهای استان آذربایجان‌غربی توزیع شده است این نشان از تبعیض مثبتی است که برای مناطق محروم قائل هستند ( از این مبلغ3میلیارد صرف توسعه راه روستایی و یک میلیارد آن صرف طرح هادی روستایی شد) و بنده به عینه شاهدبوده‌ام که تبعیض موجود ناشی از عدم توانایی نمایندگان گذشته بوده است نه از نوع نگرش سیستم و نظام که بارزترین نوع نگرشی که می‌توان عدم تضاد یا عدم تبعیض را از آن استنباط نمود شعار اصلی دولت دهم که همان عدالت‌محوری است، می‌باشد.

یکی دیگر از دستاوردهایی که همیشه مورد انتظار مردم بوده اصل 15 قانون اساسی می‌باشد. که برای اولین‌بار با پیشنهاد اینجانب در کمیسیون تلفیق و در مندرجات برنامه پنجم توسعه گنجانده شده و طبق این قانون وزارت آموزش‌و پرورش اجازه می‌یابد که در کنار زبان رسمی کشور زبان‌های بومی و گویش‌های محلی را ترویج و آموزش دهد که در صحن علنی نیز به اصرار بعضی از نمایندگان پیشنهاد حذف این موضوع مطرح شد و بنده به‌عنوان مخالف حذف سخن گفته و مانع از بروز چنین امری گشتم.

‌از دستاوردهای دیگر بنده که می‌توان از آن به‌عنوان استراتژی نمایندگی یاد کرد، عدم وابستگی است،‌اعم از هرگونه وابستگی جناحی یا وابستگی به دسته‌جات و افراد به هرنحوی از جمله عدم وابستگی مالی. بنده به‌عنوان یک نماینده مستقل و بدور از هرگونه وابستگی فقط در راستای خدمت به مردم و نظام و منطبق با انتظارات دلسوزان نظام و مردم و نیز همسو با فرامین مقام معظم‌رهبری در جهت احقاق حق مردم حرکت نموده‌ام و مطالبه حقوق موکلین خود را برتر و بهتر از هر چیز دیگری پنداشتم و اگر گاهی سکوت کرده‌ام فقط به همین منظور بوده و اگر صدای خویش رابلند نموده‌ام نیز فقط و فقط در همین راستا بوده است. شادی هایم به خاطر شادی مردم و توفیق نظام و اندوه هایم نیز به خاطر اندوه مردم بوده است.

‌یکی دیگر از دستاوردهای دوران خدمت بنده جلوگیری از بروز هرنوع چند دستگی میان نمایندگان و طرفداران ایشان بوده است. به صورتی که بنده با تمام توان تلاش نموده‌ام برای همه احترام ویژه و برابر قائل شوم و ذهن خود را درگیر نوع رأی افرا د ننماییم و در بسیاری از پست‌های مدیریتی سطح شهر به‌همان‌گونه خود شاهدآن هستید اگر با بنده مشورتی شده باشد،‌تنها توصیه‌ام این بوده که از مدیران دلسوز و کاردان استفاده نمایید و فکر نکنید که هرکه دلسوز است با ماست و طرفدار ماست و یا هرکه طرفدار دیگرن است دلسوز نیست.

باید به این نکته اشاره کنم که به حق همه کاندیداها و نمایندگان ادوارگذشته از حمایت جمعی از طرفداران خوب و درستکار بهره‌مند بوده‌اند و باید از این ظرفیت عمومی برای پیشرفت شهرمان استفاده شود و بدور از هرگونه تنگ ‌نظری تنها دغدغه‌یمان پیشرفت، همگون با منافع مردم باشد. و به همین سبب اکنون ملاحظه می‌فرمایید که چندین نفر از مدیران و منصوبین از دوستان و نزدیکان کاندیداهای قبلی مجلس می‌باشند.

جادارد همین‌جا از جناب آقای دکتر سیدجمیل قادری بپاس همکاری‌ها و ارتباطات نزدیکی که با اینجانب داشته‌اند نهایت تشکر و قدردانی نمایم و از بعضی‌ها نیز گلایه نمایم.

بوکان به‌عنوان دومین شهر مهاجرپذیر کشور،‌ نه تنها از نظر اختصاص بودجه و امکانات تفاوتی با سایر شهرها ندارد بلکه در بسیاری از موارد مورد اجحاف نیز قرار می‌گیرد،‌چه پیگیری‌هایی جهت تخصیص بودجه‌های فوق‌العاده به این شهرستان انجام یافته است؟

باید خدمتتان عرض کنم که در گذشته به همان صورتی بود که شما می‌فرمایید اما باید به این نکته اشاره کنم که بودجه دریافتی برای منطقه بوکان در این فاصله‌ای که بنده به‌عنوان عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس حضور داشته‌ام بیش از مجموع اعتباراتی است که طی 28 سال بعد از انقلاب برای بوکان اختصاص یافته بود. و جا دارد بنده از مسئولین مربوطه و دولت محترم و خدمتگذار و نیز استاندار دلسوز استان تشکر نمایم که مطمئناً اگر همراهی مسئولین ذی‌ربط نبود این اتفاق مبارک رخ نمی‌داد. لازم به ذکر است که مجلس خود اعتباری برای هزینه‌کردن در مناطق مختلف ندارد و هر اعتباری که به یک منطقه می‌آید از کانال دولت صورت می‌گیرد و مهم این‌است این منابع گرفته شود و به نحو احسن در راستای خدمت‌رسانی و ایجاد رفاه برای مردم هزینه شود. به‌ هر حال این منابع توسط قوه مجریه داده می‌شود و بنده به‌عنوان رابط بین مردم و دولت و به‌عنوان نماینده مردم با جدیت تمام پیگیر بوده‌ام تا منابع و اعتبارات بیشتری را از دولت اخذ و به سمت استان و منطقه بوکان سرازیر نماییم.

استحضار دارید که دو شهرستان همجوار بوکان سال گذشته به فرمانداری ویژه ارتقا یافتند، این مسئله به منزله وابستگی بوکان و ادارات این شهرستان به این شهرها می‌باشد، تا چه حد می‌توان نسبت به ارتقای بوکان به فرمانداری ویژه امیدوار بود؟

البته فرمانداری  ویژه  مهاباد و میاندوآب در دوره نماینده قبلی صورت گرفته و اینکه چرا و به چه علت مهاباد و میاندوآب به فرمانداری ویژه تبدیل شده اند و لی بوکان نه، باید از نماینده وقت سؤال کرد. در فاصله¬ای که بنده در مجلس حضور داشته ام پیگیرهای فراوانی را صورت داده ام که با توجه به شرایط فرمانداری های ویژه متأسفانه در حال حاضر این شرایط برای بوکان مهیا نیست در حالی که در ابتدای این کار شرایط تبدیل به فرمانداری ویژه به گونه ای بود که بوکان نیز مشمول این طرح می شد ولی از آن صرف نظر شده بود. در ضمن طرح فرمانداری های ویژه در زمان وزارت کشور آقای پور محمدی دنبال می شد که در دوره وزارت جناب آقای نجار عزمی برای ادامه و استمرار این کار وجود نداشته و آن چه بنده دنبال می کنم و قدمهای را نیز برای آن برداشته ام ایجاد یک استان جدید به نام کردستان شمالی با مرکزیت بوکان است. که امیدوارم مورد تأیید دولت و نمایندگان مجلس قرار بگیرد.  

کارخانه نساجی بوکان به‌عنوان تنها طرح صنعتی قابل توجه بوکان مدتی است که به کلی تعطیل شده است. چه فعالیت‌هایی جهت جلوگیری از تعطیلی و فروش زمین‌های این واحد صنعتی انجام یافته است؟

البته این طرح صنعتی قابل توجه بوده و هست، حال اگر اندکی به گذشته باز گردیم می بینیم درحالی که سرمایه گذاری این طرح که از زمین بیت المال و دلارهای ارزان قیمت و تسهیلات و وام های ارزان استفاده نموده بود و طبق طرح اولیه می بایست 900 نفر نیرو را بکارگیری کند ولی آنچه امروزه برای بنده و بسیاری از شهروندان سؤال بوده وهست که به خدمت ریایست محترم جمهوری و وزیر صنایع و نیز به سازمان بازرسی کل کشور منعکس نموده ام این است که اولاً آن پولها کجا سرمایه گذاری شده است و ثانیاً بخش عمده ای از زمینهای آن با کاربری صنعتی تغییر کابری یافته و در نهایت ناباوری به فروش رسیده اند. حال سؤال اینجاست که چه کسانی مسؤلیت این کار وواقعیت رابرعهده میگیرندودر دوره کدام نماینده این اتفاقات نامیمون و همراه باخاموشی کدامین نماینده صورت گرفته است. ثالثا سرمایه گذاری که هیچ انگیزه ای جزفروش زمین وبیکار نمودن کارگران زحمت کش آن ندارد چگونه وچرا موردحمایت قرارگرفته است.اما پیگیری بنده درقالب سوال ازوزیرمربوط انجام شده وبرای رفع این مشکل اقداماتی در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت وبنده به عنوان نماینده مردم هرگز اجازه نخواهم داد حق کارگران این مجموعه واز آن مهمتر حق مردم منطقه به واسطه یک یا چند نفر تضیع گردد وتمام توان خود را بکار خواهم گرفت تا اقدام چند سودجو وفرصت طلب منجر به خدشه دار شدن حاکمیت نگردد وبه مردم اطمینان خواهم داد که اقداماتی جدی وقاطعانه در راه است .

خواهشمندم که مکاتبات این جانب را با سازمان بازرسی ، ریاست جمهوری ووزارت صنایع در پیگیری این بحث را در نشریتان منعکس نماید .

با انتخاب شما به‌عنوان نماینده شهرستان بوکان، امید زیادی در شهرستان نسبت به حضور دانشگاههای دولتی و سایر دانشگاهها در بوکان ایجاد شد،‌اما متأسفانه نه تنها دانشگاه جدیدی به بوکان نیامد، بلکه همان دانشگاههای موجود هم با روند لاک‌پشتی گسترش می‌یابند، در این رابطه چه پیگیری‌هایی انجام یافته است؟

البته بیان این نکته ضروری است که دانشگاه جدید به بوکان آمد، دانشگاه علمی کاربردی در دوره بنده تاسیس شد وباید اشاره کنم که در دوره قبل خود شخصاً پیگیر تاسیس این دانشگاه بودم ولی با بی مهری بعضی ها اجازه تاسیس نیافت .

ولی با حمایتهای بنده در دوران نمایندگی، که از مؤسسین جدید این دانشگاه صورت گرفت، این دانشگاه تاسیس ودرحال حاضر بیش از800 دانشجو در رشته های مختلف در آن مشغول به تحصیل می باشند

ثانیاً : جهش پنج برابری دانشجو در دانشگاه آزاد وایجاد 12 رشته جدید به صورت عملی خود نشان از این پیشرفت ها دارد .واگر منصفانه به دانشگاه پیام نوردر سال86و 89 نظاره شود مشخص  می گرددکه آیا این تغییرات سریع وشتابان است یا کند ونامحسوس.

ثالثاً : طی این دوره در سطح استان تنها شهرستان بوکان است که موفق به اخذ موافقت اصولی برای ایجاد یک مرکز آموزش عالی تحت پوشش دانشگاههای سراسری شده است وباید قضاوت ونوع وکیفیت روند تکمیل وتجهیز این دانشگاهها را به مردم سپرد تا خود متوجه تمایز پیشرفت و وضعیت دانشگاهای سطح شهرستان قبل وبعد از دوران خدمت بنده شوند.

چنانچه استحضار دارید شهرستان بوکان در مسیر عبور و مرور چندین استان قرار داشته و روزانه مسافران زیادی از این شهر عبور می‌کنند، با توجه به عدم وجود اداره میراث فرهنگی‌و گردشگری در شهرستان،‌چه پیگیری‌هایی در راستای ایجاد زمینه مناسب برای جذب گردشگران انجام یافته است؟

میراث فرهنگی بلاخص گردشگری در اصل زنده کننده هویتها وحافظ آنهاست وباید مورد توجه قرار گیرد . با توجه به اهمیت این مطلب علی رغم مغایرت وممانعت های قانونی که برای توسعه جغرافیایی ادارات دولتی وجود دارد اما ایجاد 3 اداره جدید برای بوکان به تصویب رسیده که یکی از آنها اداره میراث فرهنگی وگردشگری است ودیگری اداره صنایع ومعادن واز همه مهمتر اداره آبیاری می باشد که در حال حاضر اداره آبیاری شهرستان بوکان  بعنوان شعبه ای از اداره آبیاری میاندوآب فعالیت می کند .

امیدواریم که این مصوبات در سال 90 عملیاتی شوند، نیاز به این نکته نیز ضروری است که باید خاطر نشان کنم قبل از دوران نمایندگی بنده اداره مسکن وشهرسازی در بوکان وجود نداشت که این اداره هم به صورت مستقل در بوکان ایجاد گردید واز مراجعات مکرر مردم به میاندوآب در این حوزه نیز جلوگیری بعمل آمد .

در ضمن در خصوص ابنیه تاریخی ومیراث فرهنگی شهرستان نیز اقداماتی صورت گرفته است . در خصوص (حه وزه گه وره) در پیگیری های زیادی که صورت گرفت وبنده با چند نفر از فعالان واعضای (ngongo)های شهرستان به استان مراجعه نمودیم وطرحهای مختلفی برای این مکان پیشنهاد شد ولی با توجه به این که در حال حاضر 25درصد از  آب شرب شهر بوکان از این محل تامین میشود وبه لحاظ امنیت بهداشتی وحساسیت تامین آب ، اجرای پیشنهادات ممکن بود این دو مسئله را خدشه دار نماید .اجرای یکی از این طرحها به علت وزن سازه ی آن منجر به انحراف مسیر آب می شد که خود نماینده این (Ngongo)ها اجرای آن رامنطقی ندانستند . البته امیدواریم که با طرح تامین آب شرب بوکان، نیاز به آب این محل پایان یابد وما بتوانیم این محل را به جایگاه تاریخی و واقعی خود بازگردانیم .

در خصوص ( قه لای سردار ) نیز پیشنهاداتی به مسئولین ذیربط داده شده که امید واریم در آینده عملی گردند .

روند اجرای پروژه‌های مهم و حیاتی درحال اجرای شهرستان بوکان از جمله  فضا های آموزش ، سیلو، بیمارستان، سد سیمینه، طرح دو بانده‌کردن جاده بوکان ـ میاندوآب و بوکان ـ  سقز و نیز کنارگذر بوکان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 البته یکی از کارهای عقب افتاده در گذشته ایجاد فضای آموزشی بوده است و ما در سطح شهر بوکان شاهد آنیم بخصوص که مدارس کاملاً دوشیفت و متراکم پذیرای دانش آموزان هستند و این امر بر کیفیت آموزش دانش آموزان اثر منفی گذاشته است .

در گذشته وقتی یکی از نمایندگان بوکان امضای استیضاح وزیر را با جا به جای مدیر یا معاون آموزش و پرورش معاوضه کرده بودند در همجواری ما نماینده مردم آن شهر در همین استان برای پس گرفتن امضای خود اخذ مجور چهار دبیرستان شبانه روزی را مطالبه نموده بود و همین موضوعات و نگرش ها باعث شده است که فضای آموزشی شهر ما با دیگر شهر ها متفاوت باشند .

در مورد سیلو باید اشاره کنم که متاسفانه پیشرفت آن لاک پشتی بوده و همین موضوع باعث طرح سوال اینجانب از وزیر بازرگانی گردید . وزارت بازرگانی متعهد گردید که اعتبار حاصله از فروش یکی از سیلو های خود به بخش خصوصی را به پروسه تکمیل سیلوی 70 هزار تنی بوکان اختصاص دهد و طبق نامه رئیس سازمان غله کشور این سیلو در سال 90 به اتمام خواهد رسید .

توسعه بیمارستان بوکان روند نسبتا بهتری داشته و انتظار ما این است که اجرای این پروژه سرعت بیشتری به خود بگیرد .

سد سیمینه پیشرفت خوبی طی این دو سال داشته . کانال انحرافی آن تقریبا طی مدت قرارداد به اتمام رسیده و با بودجه ای که برای سال آینده پیش بینی شده است امیدواریم بتوانیم بخشی از تأخیرات و تعلل های گذشته را جبران نماییم .

طرح کنارگذر بوکان نیز در حال اجرا است و در سفر معاون وزیر یک میلیارد تومان به اعتبار سال جاری آن که تاپایان تیر ماه سال آینده قابل هزینه است ، اضافه گردید است .طرح دو بانده کردن جاده بوکان میاندوآب نیز در حال اجرا است  و زیر سازی آن از سمت میاندوآب تا روستای ( ساری قامیش ) انجام شده و امیدواریم در سال آینده مسافت بیشتری از محدوده ی بوکان را طی نماید .

مسیر بوکان - سقز نیز در سفر معاون وزیر راه مورد بازدید قرار گرفت که ما از روند کند آن به شدت انتقاد نمودیم و ایشان قول مساعد دادند که از ابتدای سال آینده پروژه احداث آن با روند بهتری دنبال خواهد شد و با توجه به این موضوع منابع بیشتری برای آن در نظر گرفته خواهد شد .

جاده بوکان - سردشت که بخش عمده آن از سمت بوکان اجرا شده و 37 کیلومتر از سمت سردشت باقی مانده که در کمسیون ماده 32 به علت مشکلات زیست محیطی مورد مخالفت قرار گرفته بود در حال حاضر تحت پیگیری نماینده فهیم سردشت و پیرانشهر برادر ارجمند جناب آقای پرتوی و بنده قرار دارد و طبق دستوری که از معاونت برنامه ریزی ریاست جمهور گرفته ایم خوشبین هستیم که بتوانیم این معضل را حل کنیم .

هفته نامه کوشا از نماینده محترم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و نیز دفتر ارتباطات مردمی ایشان به خاطر فرصتی که در اختیار نشریه قرار دادند کمال تشکر را دارد.